Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се среща със

...
Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се среща със
Коментари Харесай

Кремъл: Путин няма да се среща с близките на жертвите от атентата в Москва

Руският президент Владимир Путин няма непосредствени проекти да се среща със фамилиите на жертвите на осъщественото предходната седмица нахлуване против " Крокус сити хол "  в Москва, при което бяха убити 143 души, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Ако са нужни контакти с тях, ще ви осведомяваме ", отговори той на въпрос на публицисти.

Руският президент призна в понеделник, че нападението, което е най-смъртоносното за последните двадесет години в Русия, е осъществено от " радикални ислямисти ", само че съветските управляващи упрекнаха украинските и западните секрети служби, че са го " улеснили ". Москва по този начин и не е прецизирала по какъв начин тъкмо Киев и Западът са подкрепили атентаторите. 

Единственото " доказателство " - атентаторите се пробвали да се измъкнат през украинската граница - бе опровергано от доближения на Кремъл президент на Беларус Александър Лукашенко, който посочи, че нападателите са се пробвали първо да преминат беларуско-руската граница. 

Отговорност за нападението пое джихадистката формация " Ислямска страна ". След атентата съветският президент изчака до идващия ден, с цел да даде обществено изказване, в което даже не загатна името на терористичната формация.

По думите на Песков Путин не е посетил концертната зала, с цел да не " пречи на работата "  на спасителите.

" Що се отнася до фамилиите и околните на жертвите, с тях беше проведена работа в доста стеснен контакт с всички заинтригувани служби и експерти... Всичко това беше направено допустимо най-бързо. Тази работа продължава ", увери представителят на Кремъл.

Вчера Путин пътува до Тверска област, северозападно от Москва, с цел да посети исторически музей и да се срещне със чиновници от бранша на културата. Днес той би трябвало да взе участие в среща, отдадена на туризма.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР